Ghaddul Bashar

"Sesungguhnya bukanlah mata itu yang buta tetapi hati yang letaknya di dalam jasad itu yang buta"

Tuesday, January 15, 2013

Masa Lalu

Alhamdulillah,finally managed to write,scrible something after few months left unattended.Poor little blog.And Alhamdulillah for our newborn bb boy.I got 3 so awesome heroes..awesome la sgt..heheh.Nevermind,as long as they live healthy and happily I dont mind to sacrife. Penat,tak cukup tido,tak sempat makan, terpaksa tahan dari buang air kecil@besar already become part of my hectic schedule. Moms, you're such wonderful gift:)

Sambil menunggu masa menyusu si anak kecil sempat juga saya mengenangkan zaman muda muda dulu flashback zaman kegemilangan sambil dengar lagu Korea..tak sempat nak koya lebih sebab bb n ammar asyik bergilir jaga.'Kita minum susu dulu'..iklan jap.Banyak betul benda saya sia-sia kan sebelum ni..tsk..tsk tapi insyaAllah sempat untuk diperbaiki esp bab masa.Lepas ni,mmg kn buat schedule dan dgn berdisiplinnya ikut.Jangan hangat-hangat batu tungku udah le-mode bpantang blm habis lagi~

Dont cry over the split milk

Parenting skill saya entah la ditahap mana.Sekadar mengaplikasi apa yang mak ayah buat pada kami lapan beradik yang alhamdulillah berjaya.Buka buku, banyakkan perkongsian ilmu bermanfaat dan banyakan brtanya..paling penting berdoa. Saya akui sering gunakan alasan tiada masa dan penat,hakikatnya tak la mana pun cuma en malas dlm diri tu yang menebal.

Dengarlah Sayangku

Hoho..minta maaf en suami dan terima kasih sebab sudi bersabar dengan saya terutama through out pregnancy period.'Sape suruh awak kawin dgn saya'..tu la..ohoi..ampun skali lagi. Bila penat sgt saya mudah jd emo,lain kali kn istighfar sambil berzikir barulah tak terlajak perahu eh..kata.Sambil tu para suami cubalah tolong para isteri dalam urusan rumahtangga bkn setakat termampu or selagi berdaya..tp biar sampai isteri ada waktu berehat,makan tido cukup.Tu dia..baru suami mithali.

Sesekali bila isteri tido,cuba tenung tilik wajahnya.Ini wajah insan yang sanggup menanggung kepayahan semasa mgandung,lagi perit serta penat masa nak melahirkan anak. Apalah salahnya,bersabar sikit dengan kerenahnya...

Uiks,mcm motivator plak.hue..hue. Based on my seciput experience.

Sambung dengar lagu korea plops..

oklah,cukup di sini saje dulu.lain kali sambung lagi insyaAllah

miss my old self~sempoi,tak kisah,macam macam,independent,hentam saja la..tp fikir balik I dah jadi mak orangs loh. Apa pulak kata en suami. 'Ada ada je la mama ni'

 ciao,i love my husband~ always n forever.motip?

2 Comments:

  • At Thursday, 07 February, 2013, Anonymous Anonymous said…

    [url=http://www.magicaudiotools.com/convert-flac-to-mp3]convert flac to mp3 free[/url]

     
  • At Thursday, 10 September, 2015, Blogger Dewi Aja said…

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

     

Post a Comment

<< Home